De ommezwaai

Artikel in de Limburger over de switch van onderwijs naar zelfstandig ondernemer.

Ingrid Houtakkers: ‘Eigen baas zijn is best spannend, maar geeft ook veel vrijheid’

Door rob buchholz

Ondanks een boeiende baan in het onderwijs besloot Ingrid Houtakkers uit Sevenum in 2019 toch om een eigen bedrijf te beginnen. In haar praktijk Energiek met Ingrid legt ze de focus op slaapproblematiek en het verbeteren van de conditie door middel van zogenaamde ‘powerwalks’.

„Mensen zijn stuk voor stuk interessant. Zowel kinderen als volwassen”, zo laat Ingrid weten. Coaching was altijd een belangrijk aspect in haar werk. Toen haar kinderen naar school gingen en ze meer tijd voor zichzelf kreeg, voelde dat als een keerpunt in haar leven. Ze zag nieuwe uitdagingen in een combinatie van gezonde voeding, bewegen en ontspanning en startte een eigen praktijk. „De rust die dit mij heeft gebracht, gun ik iedereen.”

Na haar vwo-opleiding en een bijbaantje in de gehandicaptenzorg koos ze voor een studie aan de pabo. Dit zorgde voor een baan in het speciaal en regulier basisonderwijs waarbij ze actief was als leerkracht en als leidinggevende. „Ik heb daar echt van genoten. Kinderen zijn onbevangen. Ze zeggen precies wat ze vinden, denken en kijken anders tegen zaken aan. Het was jarenlang mijn grootste drijfveer om de ontwikkeling van kinderen te volgen en te zien hoe ze groeien.”

Dankzij haar werk en opleidingen kreeg Ingrid steeds meer belangstelling voor voeding, bewegen en ontspannen. Zo slaagde ze erin een certificering als ‘OERSTERK’-coach te behalen. Hierbij staat het belang van voeding tot zingeving centraal. „Het onderwijs zit echt in mijn hart, maar het was tijd om een volgende stap te zetten. In de afgelopen jaren heb ik hiernaartoe gewerkt. Gelukkig gaf mijn werkgever mij alle ruimte om verder te groeien.”

PowerwalkSinds augustus 2021 gaat ze volledig voor Energiek met Ingrid. Een eigen bedrijf waarbij twee zaken centraal staan: powerwalk en nachtpiekeren. „Bij powerwalk ben ik met de mensen buiten bezig. Het gaat om intensief doorstappen, vet verbranden, spieren versterken en het verbeteren van de conditie. Ideaal om het hoofd leeg te maken en de algehele lichamelijke gesteldheid te verbeteren.” De tweede specialiteit van Ingrid is het verbeteren van de nachtrust. „Wie chronisch slecht slaapt, krijgt te maken met allerlei klachten zoals gewichtstoename en meer kans op hart- en vaatziekten. Ik ga met deze mensen aan de slag en kijk naar hun dagritme. Vaak is het noodzakelijk hierin verandering aan te brengen.”

De juiste vragenVolgens Ingrid werd ze vooral gemotiveerd door het principe van deep learning. Hierbij gaat het om het stellen van de juiste vragen, het delen van kennis en visualiseren. „Zo kan ik anderen optimaal motiveren om te veranderen. Maar natuurlijk is het ook heerlijk om eigen baas te zijn. Ja, dat is spannend, maar dankzij dit werk heb ik enorm veel vrijheid en blijf ik werken aan mijn eigen ontwikkeling.”

 

Energiek met Ingrid.

Voor iedereen die slecht slaapt en klachten ervaart.
Voor als je NU de eerste stap wilt zetten naar een energieke jij.

Energiek met Ingrid verstuurt 1 à 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief:

Maasstraat 39
5995NB Kessel-Eik
Tel: 06 29 59 22 10
E: info@energiek-met-ingrid.nl
Facebook #Energiek-met-Ingrid
KvK nr: 73189693

Copyright © 2024 Energiek met Ingrid, alle rechten voorbehouden.

Voorwaardenchecklistuit ' mijn slaapbijbel

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang meteen jouw voorwaardechecklist uit 'mijn slaapbijbel. Deze wordt dan automatisch gedownload!

    Deze gegevens zijn alleen voor intern gebruik en worden niet aan derden versterkt. Abonneer je ook op de nieuwsbrief en mis niks van nieuwe, tips en activiteiten. Zodra je op download klikt zal de pdf met de voorwaarden checklist automatisch gedownload worden.Voorwaarden checklist slaap

    10 tips voor een betere nachtrust

    Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang meteen jouw 10 tips voor een betere nachtrust. De 10 tips worden dan automatisch gedownload!

      Deze gegevens zijn alleen voor intern gebruik en worden niet aan derden versterkt. Abonneer je ook op de nieuwsbrief en mis niks van nieuwe, tips en activiteiten. Zodra je op download klikt zal de pdf met de 10 tips automatisch gedownload worden.