De wekker

De wekker is een typisch modern fenomeen dat bij veel mensen niet meer weg te denken is uit de slaapkamer.
De bedoeling van dit apparaat is om je ‘s ochtends vroeg te wekken, zodat je je niet verslaapt en op tijd op je werk komt.
Wist je echter dat een wekker overbodig is wanneer je een goed slaap-waak ritme hebt? Dan word je ‘s ochtends uit jezelf wakker zonder dat je hiervoor een wekker nodig hebt. Als je op tijd naar bed gaat en goed slaapt dan kan die wekker de deur uit. Trouwens, een wekker van tegenwoordig houdt ons vaak ook uit onze slaap en bemoeilijkt het inslapen. Dat komt door de moderne snufjes die erop zitten. Dit begon met het lichtgevende tijdspaneel, handig om in het donker te zien hoe laat het is. Maar, als je logisch denkt heb je dit helemaal niet nodig. Want als het donker is dan slaap je toch? Dit licht is bij sommige wekkers zo fel dat het ons van het slapen afhoudt. Ook ‘s avonds als we willen gaan slapen of ‘s nachts als we wakker worden. En daarbij hebben we tegenwoordig van die super handige wekkers die verbonden zijn met wifi. Klinkt ideaal. Maar als je weet dat de wifi-straling je slapen verstoort dan klinkt het opeens niet meer als muziek in je oren. Of we gebruiken onze telefoon als wekker, kunnen we meteen voor het slapen gaan nog even de berichten checken of onze mail. Om er vervolgens nog even over na te denken, te gaan piekeren en de slaap niet kunnen vatten.

Kortom, denk goed na voordat je een wekker koopt, plaatst en gebruikt. Maak bewuste keuzes en kies er één zonder straling, zonder fel licht en bijvoorbeeld met een wake-up light voor de ochtend. Heb jij een alarmbel nodig die de buren zelfs nog wekt, tja dan wordt het tijd om naar je slaapritme te kijken i.p.v een nieuwe wekker te kopen.

 

 

 

Energiek met Ingrid.

Voor iedereen die slecht slaapt en klachten ervaart.
Voor als je NU de eerste stap wilt zetten naar een energieke jij.

Energiek met Ingrid verstuurt 1 à 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief:

Maasstraat 39
5995NB Kessel-Eik
Tel: 06 29 59 22 10
E: info@energiek-met-ingrid.nl
Facebook #Energiek-met-Ingrid
KvK nr: 73189693

Copyright © 2024 Energiek met Ingrid, alle rechten voorbehouden.

Voorwaardenchecklistuit ' mijn slaapbijbel

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang meteen jouw voorwaardechecklist uit 'mijn slaapbijbel. Deze wordt dan automatisch gedownload!

    Deze gegevens zijn alleen voor intern gebruik en worden niet aan derden versterkt. Abonneer je ook op de nieuwsbrief en mis niks van nieuwe, tips en activiteiten. Zodra je op download klikt zal de pdf met de voorwaarden checklist automatisch gedownload worden.Voorwaarden checklist slaap

    10 tips voor een betere nachtrust

    Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang meteen jouw 10 tips voor een betere nachtrust. De 10 tips worden dan automatisch gedownload!

      Deze gegevens zijn alleen voor intern gebruik en worden niet aan derden versterkt. Abonneer je ook op de nieuwsbrief en mis niks van nieuwe, tips en activiteiten. Zodra je op download klikt zal de pdf met de 10 tips automatisch gedownload worden.