Slapen in de buitenlucht

Heb je wel eens geslapen in de buitenlucht, onder een zelfgemaakte tarp of in een hangmat?
Lang geleden tijdens mijn reis in Zuid-Amerika heb ik ook eens een nachtje in een hangmat geslapen. Dat was wel wennen hoor, een heel andere houding. Een heerlijke ervaring, zo onder de sterren en zonder poespas om je heen.
De zomervakantie van 2022 heb ik afgesloten met een ouder-kind survival weekend samen met 1 van onze zoons. We hadden een tent bij ons, voor de zekerheid. Maar de survival instructeur had ons in no time omgepraat en dus sliepen we onder een zelfgemaakte tarp in de buitenlucht. Een tarp maakten we van een zeiltje, ja dat was het. Een zeiltje met wat touwtjes en slimme knopen zodat het strak gespannen tussen de bomen bleef hangen. We kozen voor een vorm waarbij een deel van het zeil op de grond lag zodat we daar ons matje op konden leggen. Een kussen hadden we niet bij ons, dat was voor mij wel een gemis hoor. Maar al met al lag het boven verwachting heerlijk, met een prachtig uitzicht op de sterren en de maan. Het was bijzonder rustgevend, ontspannend en slaapverwekkend om zo in de buitenlucht te liggen. Het natuurlijke licht-donker ritme beïnvloedt je biologische klok en reset je interne klok. Dit gebeurt meestal niet meteen na één nacht, maar onderzoekers hebben aangetoond dat dit al werkt na één week buiten slapen.
Dus, google op tarp maken, of koop een hangmat en slapen maar!

 

 

Energiek met Ingrid.

Voor iedereen die slecht slaapt en klachten ervaart.
Voor als je NU de eerste stap wilt zetten naar een energieke jij.

Energiek met Ingrid verstuurt 1 à 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief:

Maasstraat 39
5995NB Kessel-Eik
Tel: 06 29 59 22 10
E: info@energiek-met-ingrid.nl
Facebook #Energiek-met-Ingrid
KvK nr: 73189693

Copyright © 2024 Energiek met Ingrid, alle rechten voorbehouden.

Voorwaardenchecklistuit ' mijn slaapbijbel

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang meteen jouw voorwaardechecklist uit 'mijn slaapbijbel. Deze wordt dan automatisch gedownload!

    Deze gegevens zijn alleen voor intern gebruik en worden niet aan derden versterkt. Abonneer je ook op de nieuwsbrief en mis niks van nieuwe, tips en activiteiten. Zodra je op download klikt zal de pdf met de voorwaarden checklist automatisch gedownload worden.Voorwaarden checklist slaap

    10 tips voor een betere nachtrust

    Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang meteen jouw 10 tips voor een betere nachtrust. De 10 tips worden dan automatisch gedownload!

      Deze gegevens zijn alleen voor intern gebruik en worden niet aan derden versterkt. Abonneer je ook op de nieuwsbrief en mis niks van nieuwe, tips en activiteiten. Zodra je op download klikt zal de pdf met de 10 tips automatisch gedownload worden.