SLAAPGEHEIMEN
Slecht slapen wordt verleden tijd, want met deze slaapgeheimen ga je begrijpen hoe je het anders kunt doen.

Maak dus van 2024 jouw slaapjaar en start goed met het ontdekken van deze inzichten die je nachtrust positief gaan beïnvloeden.
Je leert meer over de uiteenlopende facetten van slaap en hoe je zelf meteen dingen anders kunt doen.
Een mooie eerste stap naar heerlijke nachten!

Op donderdag 21 maart is er weer een gratis online slaapgeheimen.
Van 19.30-20.30 uur. Aanmelden kan via onderstaande button.

 Checklist slaapkwaliteit

 Ik kijk op tegen de dag, heb er vaak geen energie voor
Ik ervaar vage klachten aan darmen of huid
Ik kan me moeilijk focussen op mijn taken
Ik sta ‘s ochtends vermoeid op en heb tijd nodig om wakker te worden
Ik pieker veel
 Ik ben vergeetachtig
 Ik ervaar heftige overgangsklachten
Ik heb last van stemmingswisselingen en ben prikkelbaar
Ik heb last van gewichtstoename ondanks dat ik gezond eet
Ik voel de behoefte om overdag te slapen of dutjes te doen
Veel herkenning?

Dan is het raadzaam om je nachtrust te gaan versterken om ergere klachten voor te zijn.

Waarom juist je nachtrust verbeteren?

In de nacht heeft je lichaam tijd om te herstellen van de dag. Is dit systeem niet goed op orde? Dan laat je herstel te wensen over en ontstaan die vage klachten.
Door beter te gaan slapen krijgt je lichaam weer de kans om in balans te komen. Slaap vormt de basis van een gezonde leefstijl, meer energie, focus en levenslust. Werken aan bijvoorbeeld voeding is heel zinvol, maar wanneer je slecht slaapt heeft dit weinig effect. Dat komt omdat je lichaam door het slaaptekort continu in een ‘stress toestand’ verkeerd en dus geen energie heeft voor een goede spijsvertering. Dan kun je goed eten totdat je een ons weegt en heb je nog geen effect. Zie het maar als een kaartenhuis, zonder goede fundering valt er weinig te bouwen.

De totaalaanpak “minder nachtpiekeren, meer slapen” begeleidt je systematisch naar een betere nachtrust en dus naar beter voelen en beter leven.
Dit doen we met een breed scala aan interventies en ‘Mijn slaapbijbel’, een uitgebreid slaapverwekkend werkboek boordevol informatie en oefeningen die je gaan helpen.
Wil je meer weten, plan dan een gratis kennismaking en ik beantwoord graag je vragen die je hebt over het programma.

“minder nachtpiekeren en meer slapen”.

Een totaalaanpak om beter te gaan slapen en herstellen.

Praktisch

De begeleiding is erg praktisch ingericht, je kunt er meteen mee aan de slag. De aanpak is stap voor stap en concreet. Je weet meteen wat je te doen staat en hoe je dit kunt doen. Het praktische en informatieve slaapverwekkende werkboek ‘Mijn slaapbijbel’ helpt hier enorm bij.

Begrijpen

Je gaat begrijpen waar je slechte nachtrust vandaan komt. De relatie tussen je klachten en oorzaken wordt duidelijk. Inzichten maken we beeldend en daardoor zijn het eyeopeners. Dit helpt enorm bij het doorzetten van je veranderingen.

Patronen doorbreken

Door het gebruik van hypnotherapie ben jij veel beter in staat om je belemmerende patronen te doorbreken en nieuw gedrag aan te leren dat leidt tot beter slapen. Dat geeft ruimte en voelt lichter. Het levert je energie op!

Stel je eens voor hoe je leven eruit ziet als je beter gaat slapen.

 • Je bent weer degene die je graag wilt zijn.
 • Overdag leef je vanuit energie.
 • Je voelt weer regie over je eigen leven.
 • Je bent in verbinding met de mensen die je lief zijn.

De totaalaanpak voor een betere nachtrust.

Heerlijk slapen met 4 slaapverwekkende sessies.

De totaalaanpak ‘Minder nachtpiekeren, meer slapen’ bestaat uit 4 opeenvolgende sessies.
We starten met een uitgebreide intake waarin we de oorzaak van je slaapprobleem opsporen. Vervolgens bepalen we de passende aanpak en formuleren we meteen al acties waarmee je direct aan de slag kunt.
In de volgende sessies pakken we het probleem bij de bron aan, want jij wil je slaap natuurlijk langdurig verbeteren en niet maar voor even.  We blijven weg van allerlei slaaptrucjes die maar tijdelijk werken en gaan dus voor een duurzame oplossing. Uniek hierbij is de combinatie van leefstijlfactoren en hypnotherapie. Daardoor ben je in staat om onbewust gedrag te veranderen én je leefstijl aan te passen. Dit blijkt een gouden combinatie die tot blijvend resultaat leidt en dat wil je natuurlijk.

De totaalaanpak bestaat uit:
Sessie 1: Slaapverwekkende intake twv €295,-
Sessie 2: Slaapverwekkende sessie met hypnotherapie en leefstijladvies twv €195,-
Sessie 3: Slaapverwekkende sessie met hypnotherapie en leefstijladvies twv €195,-
Sessie 4: Slaapverwekkende sessie met hypnotherapie en leefstijladvies twv €195,-
‘Mijn slaapbijbel’, een slaapverwekkende werkboek twv €35,-
Totaal bedraagt de waarde van dit pakket €915,-

Totaalaanpak ‘minder nachtpiekeren, meer slapen’

Nu voor €795,-

Dat is dus een mooi voordeel van €120,- ten opzichte van losse sessies.

Ik kan me voorstellen dat je eerst nog wat meer wilt weten? Zou het ook kunnen werken voor jou en hoe weet je dat dan? Neem gerust contact met me op via mail of bel me gewoon even. Je kunt zelfs meteen je eerste telefonische kennismaking plannen. 

Gedeeltelijke vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering is mogelijk wanneer voeding een onderdeel vormt van de aanpak (dit is bijna altijd zo).

Vergoedingenoverzicht BGN.

Hypnotherapie

Het is nu ook mogelijk om een losse sessie te boeken voor hypnotherapie, hoe tof is dat.
Bij hypnotherapie gebruiken we hypnose in therapeutische vorm. Het is een diepe staat van ontspanning waardoor je gemakkelijk contact kunt maken met je onbewuste. Zeker niet eng, mocht je dat denken, maar juist heel prettig.
Als je weet dat ons gedrag voor 95% wordt aangestuurd door ons onbewuste dan zul je begrijpen dat hier dus ook de sleutel tot verandering ligt.
Je kunt hypnotherapie echt ideaal inzetten voor het oplossen van irritante gewoontes die je graag wilt veranderen. Denk bijvoorbeeld eens aan nagelbijten, kortaf reageren, overprikkeld zijn, zorgen maken en angsten, schuldgevoel, tics, piekeren, snel uit je slof schieten, enzovoort.
Herken je al iets? Troost je, je bent zeker niet de enige. Deze dingen kunnen je behoorlijk in de weg zitten en daar wil je vast een oplossing voor.
Boek eens een hypnotherapie sessie en ervaar zelf hoe licht je je voelt erna. Je zult merken dat je dingen anders gaat doen, anders gaat zeggen en anders gaat voelen. En dus dat het veranderd.

Een losse sessie kost €195,- en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Verder volgt er altijd nog een telefonisch nagesprek enkele weken na de sessie.

 

 

Een slechte nachtrust breekt je op.

Iedereen die slecht slaapt herkent het wel, de ongewenste effecten van een slechte nachtrust.
Je focus laat te wensen over, je vergeet dingen of je maakt onnodig veel fouten.
Irritatie viert steeds vaker de boventoon. Natuurlijk wil je dit niet.
Slecht slapen maakt een ander mens van jou dan diegene die je graag wilt zijn. Dat maakt je onzeker.

De gevolgen van slecht slapen in jouw dagelijkse leven.

Slecht slapen zorgt ervoor dat je niet meer goed kunt functioneren. Je wordt onzeker, bent jezelf niet meer. Sommige mensen hebben het gevoel dat ze geleefd worden en vanaf een afstandje naar een film zitten te kijken. Je ziet wat er gebeurt en toch voel je je er niet helemaal deelgenoot van. Je hebt weinig regie meer en alles lijkt zich voor jou te ontvouwen zonder dat je er zelf bewust voor kiest. Doordat je je continu moe voelt ontbreekt de energie om het patroon te doorbreken. Zo is de vicieuze cirkel snel rond.

De totaalaanpak ‘minder nachtpiekeren meer slapen’ helpt je om dit patroon te doorbreken. Het stelt je in staat om weer regie te nemen.

Ervaringen

Het gaat eigenlijk heel erg goed. Grip op mijn klachten en echt veel meer energie. Dus daar ben ik echt heel erg blij mee. Ook weer aan het sporten geslagen dus.

 

Emmy

Grip op mijn pijnklachten
Als eerste wil ik even melden dat het erg goed gaat met mij, ik slaap heel erg goed, zeker 6 uur achter elkaar. Ik word nu echt uitgerust wakker en voel me veel fitter! Heb al een goede balans gevonden in mijn dagelijkse ritme. Ben er heel erg blij mee.

Judith van de Goor

Ingrid is net dat duwtje in de rug. Ik begrijp nu hoe belangrijk rust / ontspanning / slaap is en pas dit ook toe.

Inge

Sinds ik een traject bij Ingrid ben ingegaan merk ik eindelijk duidelijke veranderingen bij mezelf! Lees hier de hele review
Dankjewel Ingrid, ik vind je een topper!

Monique Tinnemans

Ik weer regie over mijn slaap. De zeer uitgebreide informatie is prettig terug te lezen in mijn eigen slaapbijbel die Ingrid heeft gemaakt.

Lucienne

Bedankt voor al de inspiratie en motivatie om in beweging te gaan, gezond bezig te zijn en bewust te worden van het feit dat je alles zelf moet doen.

 

Philia Gadiot

inspiratie en motivatie

Dankzij de begeleiding heb ik minder overgangsklachten, meer energie en slaap ik beter. Zo kom ik de overgang wel door!

 

L.

De overgang de baas

Ik sliep onrustig, voelde me niet fit en had last van overgewicht. Tijdens de begeleiding ging ik aan de slag met praktische tips gericht op slapen, ontspanning en voeding. Ik voel me nu weer krachtig en energiek. Ik kan het nu zelf.

 

Hellen Thijssen

Ik kan het nu zelf!

Ik was op zoek naar meer balans. Ingrid heeft me hierbij heel fijn gecoacht. Ik leef weer vanuit mijn hart en minder vanuit mijn hoofd.

 

Judith Krabben

Leven vanuit mijn hart.

Blog en nieuws

Variatie als toverwoord voor jouw slaapprobleem.

Variatie is van enorm belang voor een gezond lichaam. Hoe zit dat nou? De meest voor de hand liggende vorm van variatie gaat over voeding. Hoe gevarieerder je eet, hoe actiever je lichaam blijft in je spijsvertering. Kies je dagelijks…

Kun jij eten wat je smeert?

Heb jij ook last van slippervoeten? Van die eeltrandjes, ruwe huid? Of heb je je helemaal suf gesmeerd met zonnebrandcrème? Wellicht ben je veel meer dag en nachtcrème gaan gebruiken omdat je huid verdroogde tijdens de warme zomerdagen (jaja, we…

Suiker en bewerkte koolhydraten als slaapverstoorders.

Suiker en bewerkte koolhydraten kunnen een grote slaapverstoorder zijn. Wist je dat? Hoe dit werkt leg ik je hier stap voor stap uit.  Je lichaam hoeft geen moeite te doen om toegevoegd suiker nog af te breken, waardoor het meteen…

Overprikkeld? Wat nu?

Overprikkeld, het is een hip woord en je hoort het te pas en te onpas iedereen zeggen. Het is misschien wel slaapverstoorder nummer 1! Waarom hebben zoveel mensen er last van? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Ons brein is er…

Wondermiddelen bestaan niet, toch?!

Ik hoor regelmatig: “Zeg maar gewoon wat ik moet nemen, dan doe ik dat”. Dan ga ik meestal even uitleggen en nader verklaren. Ik vind het namelijk belangrijk om je verwachtingen reëel te houden. Want, als je het mij vraagt is…

Hoe daglicht leidt tot een betere nachtrust

In deze video leg ik je uit wat een circadiaans ritme is en waarom dit zo belangrijk is voor je nachtrust.

“Slapen, de natuur heeft het niet voor niets bedacht”

Slaap is één van de wonderen van de natuur. Door goed te slapen kun je ‘s ochtends de hele wereld weer aan.
Je bent gefocust, weet wat je wilt en hebt controle. Je voelt je fit en dus in staat tot fysieke en mentale inspanning.
Dat wil jij toch ook?

Het enige wat je hoeft te doen is je lichaam en geest de kans geven om te slapen.

Psychische klachten vaak gevolg van slechte nachtrust

Een structureel slechte nachtrust kan leiden tot psychische klachten. Dat is uiteraard zeer vervelend en niemand wil dit. Toch komt het veel voor. Het goede nieuws is dat een goede nachtrust ook erg helend kan werken en de psychische gesteldheid weer positief kan beïnvloeden. In deze video legt Dalena van Heugten uit hoe dit werkt.

Ode aan het avondommetje

Een avondommetje is de perfecte combinatie tussen inspanning en ontspanning. Het zorgt ervoor dat je lichaam vermoeid genoeg raakt om beter te kunnen slapen. Daarnaast brengt het ontspanning in je brein, het helpt je relativeren en de dag verwerken. Daardoor kun je rustig en tevreden de nacht in.

logo gewichtsconsulenten nederland ingrid houtakkers

Mijn praktijk is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten (BGN). In toenemende mate wordt begeleiding door een BGN gewichtsconsulent vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Wanneer ook voeding een onderdeel vormt van de aanpak kun je hier gebruik van maken.
Vergoedingenoverzicht BGN

Energiek met Ingrid.

Voor iedereen die slecht slaapt en klachten ervaart.
Voor als je NU de eerste stap wilt zetten naar een energieke jij.

Energiek met Ingrid verstuurt 1 à 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief:

Maasstraat 39
5995NB Kessel-Eik
Tel: 06 29 59 22 10
E: info@energiek-met-ingrid.nl
Facebook #Energiek-met-Ingrid
KvK nr: 73189693

Copyright © 2024 Energiek met Ingrid, alle rechten voorbehouden.

Voorwaardenchecklistuit ' mijn slaapbijbel

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang meteen jouw voorwaardechecklist uit 'mijn slaapbijbel. Deze wordt dan automatisch gedownload!

  Deze gegevens zijn alleen voor intern gebruik en worden niet aan derden versterkt. Abonneer je ook op de nieuwsbrief en mis niks van nieuwe, tips en activiteiten. Zodra je op download klikt zal de pdf met de voorwaarden checklist automatisch gedownload worden.Voorwaarden checklist slaap

  10 tips voor een betere nachtrust

  Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang meteen jouw 10 tips voor een betere nachtrust. De 10 tips worden dan automatisch gedownload!

   Deze gegevens zijn alleen voor intern gebruik en worden niet aan derden versterkt. Abonneer je ook op de nieuwsbrief en mis niks van nieuwe, tips en activiteiten. Zodra je op download klikt zal de pdf met de 10 tips automatisch gedownload worden.