Waarom moeilijk doen als het samen met Ingrid kan

Ik ben Ingrid Houtakkers

Samenwonend en moeder van twee jongens.

Mijn achtergrond

Na mijn studie aan de pabo ben ik in 2001 gestart als leerkracht in het speciaal basisonderwijs. Vervolgens heb ik gewerkt als ambulant begeleider in het speciaal onderwijs. Sinds 2012 werk ik als leidinggevende op een basisschool. Vanuit deze achtergrond is het coachen en begeleiden van kinderen, gezinnen en collega’s me wel bekend. Als coach in het onderwijs heb ik veel ervaring met het begeleiden bij onverwachte tegenslagen en het doorbreken van ingesleten patronen. Iets wat je zeker ook tegenkomt bij een verandering in leefstijl.

Leren en luisteren

Als ik iets heb geleerd, dan is het wel dat iemand voorschrijven hoe het moet, tot weinig leidt. Luisteren, de goede vragen stellen en kennis delen op het juiste moment, heeft veel meer effect.

Persoonlijke ervaringen

Gewichtsproblemen, afvallen en niet lekker in je vel zitten, ik herken het allemaal. Diëten zijn niet aan mij besteed. Sinds enkele jaren heb ik aan den lijve ondervonden hoe je stapsgewijs je eigen gewoonten kunt veranderen. En dat zonder fratsen. Ik ben het type dat houdt van bourgondische gezelligheid. Het lukt me tegenwoordig prima om dit te combineren met een gezonde leefstijl.

Gezondheidscoach

De opleiding tot gezondheidscoach was voor mij een logische stap en nu wil ik mijn kennis en ervaring graag met anderen delen. Van mij kun je verwachten dat ik naast je sta. Jij bewandelt je eigen weg en ik wandel zo nu en dan met je mee. Ik ga met jou samen op zoek naar datgene wat werkt voor jou.

``Een ommetje tijdens een gesprek geeft vaak nieuwe inzichten``

Het laatste nieuws

Koken zonder pakjes en zakjes

“Waar niets mag mislukken, kan ook niets nieuws ontstaan”.  Hier ben je aan het goede adres voor nog wat extra tips die passen bij het artikel in de FIJN van juni 2021 over “koken zonder pakjes en zakjes”. Zo kun…

Powerwalk topfit

Powerwalk topfit groep zaterdag 10.00 uur. Nu ook mogelijk op maandag 15.30 uur en woensdag 8.45 uur! Doelgroep: Sportieve mannen en vrouwen die houden van een pittige training in de buitenlucht. Je beschikt over een goede basisconditie of weet dat…

Workshop Voeding & Vitaliteit succesvol

De workshop bij E.V.A Egchel op dinsdag 9 april is zeer goed ontvangen door de gasten. De dames van Egchel zijn meer te weten gekomen over gezonde voeding en het maken van bewuste keuzes. Naast de benodigde achtergrond informatie mochten…

Energiek met Ingrid.
Gewichtsconsulent en gezondheidscoach.

Voor vragen over voeding, bewegen, afvallen of gewichtstoename, kortom voor een verandering van leefstijl. Individuele begeleiding op maat of in een groep of gezin. Workshops en zakelijke arrangementen op aanvraag.

Maasstraat 39
5995NB Kessel-Eik
Tel: 06 29 59 22 10
E: info@energiek-met-ingrid.nl
Facebook #Energiek-met-Ingrid
KvK nr: 73189693

Copyright © 2021 Energiek met Ingrid, alle rechten voorbehouden.