Samen op weg naar jouw nieuwe balans.

Plan jouw persoonlijk adviesgesprek voor maar €14,95

Ik ben Ingrid Houtakkers

Samenwonend en moeder van twee jongens.

Mijn achtergrond

Als kind was ik altijd al actief en gedreven. Ik was een buitenkind en kon mijn hart ophalen op het voetbalveld voor de deur. Na mijn puberteit en mijn opleiding ben ik mijn werkzame leven gestart in het onderwijs. Tot augustus 2021 heb ik hier met veel plezier gewerkt met verschillende doelgroepen en leeftijden, als leerkracht en als leidinggevende. Coaching vormde een belangrijke pijler in mijn baan en zodoende heb ik veel ervaring opgedaan. De interesse voor de leefstijlpijlers als voeding, bewegen en ontspannen is langzaamaan ontstaan. De bewustwording die groeide heb ik verzegeld met diverse opleidingen die uiteindelijk hebben geleid tot mijn certificering als OERSTERK coach. In deze visie komt voor mij alles samen, van voeding tot zingeving. Ik werk met passie vanuit alle pijlers en prijs me telkens weer gelukkig als ik de ander zie groeien en eigen regie zie nemen over zijn of haar leven. Of dit nu één op één is of in groepsverband is voor mij evident. Als de ander aan het denken gezet wil worden dan draag ik daar graag mijn steentje aan bij.

Deep learning

Als ik iets heb geleerd, dan is het wel dat iemand voorschrijven hoe het moet, tot weinig leidt. Luisteren, de goede vragen stellen en kennis delen op het juiste moment, heeft veel meer effect. Dit pas ik dan ook veelvuldig toe, waarbij ik gebruik maak van “deep learning”. Begrijpen hoe het werkt waardoor je gemotiveerd raakt om het te veranderen, omdat je weet waarom. Ik visualiseer en teken veel voor je uit.

Mijn keerpunt

Mijn keerpunt kwam toen mijn kinderen naar school gingen en ik steeds wat meer tijd voor mezelf kreeg. Sinds die tijd heb ik aan den lijve ondervonden hoe je stapsgewijs je eigen gewoonten kunt veranderen. En dat zonder fratsen. Ik ben het type dat houdt van bourgondische gezelligheid. Het lukt me tegenwoordig prima om dit te combineren met een gezonde leefstijl. Pure, voedzame voeding gecombineerd met voldoende beweging en vooral ook ontspanning vormen mijn rode draad. De rust die dit mij heeft gebracht gun ik iedereen.

Sta jij ook op zo’n keerpunt,dan keer ik graag met je mee om! Ik sta aan je zijde en stel jou in staat om je eigen pad te bewandelen dat je kiest.

``Een ommetje tijdens een gesprek geeft vaak nieuwe inzichten``

Het laatste nieuws

Kun jij eten wat je smeert?

Heb jij ook last van slippervoeten? Van die eeltrandjes, ruwe huid? Of heb je je helemaal suf gesmeerd met zonnebrandcrème? Wellicht ben je veel meer dag en nachtcrème gaan gebruiken omdat je huid verdroogde tijdens de warme zomerdagen (jaja, we…

Suiker en bewerkte koolhydraten als slaapverstoorders.

Suiker en bewerkte koolhydraten kunnen een grote slaapverstoorder zijn. Wist je dat? Hoe dit werkt leg ik je hier stap voor stap uit.  Je lichaam hoeft geen moeite te doen om toegevoegd suiker nog af te breken, waardoor het meteen…

Overprikkeld? Wat nu?

Overprikkeld, het is een hip woord en je hoort het te pas en te onpas iedereen zeggen. Het is misschien wel slaapverstoorder nummer 1! Waarom hebben zoveel mensen er last van? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Ons brein is er…

Wondermiddelen bestaan niet, toch?!

Ik hoor regelmatig: “Zeg maar gewoon wat ik moet nemen, dan doe ik dat”. Dan ga ik meestal even uitleggen en nader verklaren. Ik vind het namelijk belangrijk om je verwachtingen reëel te houden. Want, als je het mij vraagt is…

Hoe daglicht leidt tot een betere nachtrust

In deze video leg ik je uit wat een circadiaans ritme is en waarom dit zo belangrijk is voor je nachtrust.

De ommezwaai

Artikel in de Limburger over de switch van onderwijs naar zelfstandig ondernemer. Ingrid Houtakkers: ‘Eigen baas zijn is best spannend, maar geeft ook veel vrijheid’ Door rob buchholz Ondanks een boeiende baan in het onderwijs besloot Ingrid Houtakkers uit Sevenum in…

Energiek met Ingrid.

Voor iedereen die slecht slaapt en klachten ervaart.
Voor als je NU de eerste stap wilt zetten naar een energieke jij.

Energiek met Ingrid verstuurt 1 à 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief:

Maasstraat 39
5995NB Kessel-Eik
Tel: 06 29 59 22 10
E: info@energiek-met-ingrid.nl
Facebook #Energiek-met-Ingrid
KvK nr: 73189693

Copyright © 2023 Energiek met Ingrid, alle rechten voorbehouden.

Voorwaardenchecklistuit ' mijn slaapbijbel

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang meteen jouw voorwaardechecklist uit 'mijn slaapbijbel. Deze wordt dan automatisch gedownload!

    Deze gegevens zijn alleen voor intern gebruik en worden niet aan derden versterkt. Abonneer je ook op de nieuwsbrief en mis niks van nieuwe, tips en activiteiten. Zodra je op download klikt zal de pdf met de voorwaarden checklist automatisch gedownload worden.Voorwaarden checklist slaap

    10 tips voor een betere nachtrust

    Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang meteen jouw 10 tips voor een betere nachtrust. De 10 tips worden dan automatisch gedownload!

      Deze gegevens zijn alleen voor intern gebruik en worden niet aan derden versterkt. Abonneer je ook op de nieuwsbrief en mis niks van nieuwe, tips en activiteiten. Zodra je op download klikt zal de pdf met de 10 tips automatisch gedownload worden.