Samen op weg naar jouw nieuwe balans.

Ik ontmoet je graag!Plan een gratis kennismaking

Ik ben Ingrid Houtakkers

Ik ben moeder, dochter, tweelingzus, partner, leefstijlprofessional, wandelaar, fietser, lezer, spreker en bovenal ben ik vooral mezelf. Zoals je al ziet vervul ik veel rollen in mijn dagelijkse bestaan en voor jou zal dit niet anders zijn. In al die rollen liggen ervaringen die we hebben opgedaan en die bepalen hoe we ons nu voelen en gedragen. Dat geldt natuurlijk in de eerste plaats ook voor mijzelf.

20 jaar was ik met veel plezier werkzaam in het onderwijs. De opleidingen tijdens deze periode hebben me vooral heel veel bewustwording opgeleverd. Dat geldt eveneens voor de opleiding tot master Oersterk coach waarbij puzzelstukjes op hun plek vielen. Tijdens dit prachtige jaar ontdekte ik ook al meer over onbewuste patronen en gebeurde er bovendien iets interessants: ik ging beter slapen!
Dat had ik overigens pas bewust door toen ik al in level 3 zat. Door verandering in mindset en leefstijl was mijn nachtrust ineens wel goed en sliep ik de nachten heerlijk door. Ik ging me ook steeds beter voelen en had veel meer energie. Die ervaring vormt de basis voor de Totaalaanpak ‘minder nachtpiekeren, meer slapen’, de bewuste kant zullen we maar zeggen. Als kers op de taart is daar dan de hypnotherapie, waarbij het onbewuste de hoofdrol speelt. De combinatie van bewust en onbewust gedrag maakt de Totaalaanpak zo krachtig en daar kan ik elke keer weer van genieten. Ik zie mensen voor mijn ogen veranderen en zich vrijer en lichter voelen.

Ik ben geen superwoman. Met andere woorden, iedereen is in staat om keuzes te maken en dat vormt de basis naar een betere balans in je leven. Met alles van jezelf en een beetje van mij is dat dus ook voor jou zeker weggelegd.

Het begint met weten wat je wilt, wat voor jou belangrijk is en waarom.
Je mag van mij verwachten dat ik ‘meedogenloos liefdevol’ voor je klaarsta. Je krijgt spiegels voorgehouden, je kunt jezelf aankijken en ervan leren. Alle stappen die je zet zijn oké, jij bent oké!

Bewegen is al mijn hele leven mijn ding. In mijn basisschooltijd was ik altijd buiten te vinden om te voetballen. Daarnaast haalde ik mijn hart op met volleyballen, totdat ik in 2000 besloot om voor 6 maanden naar Zuid -Amerika te gaan. Bij terugkomst vond ik mijn beweging in mountainbiken, fitnessen en spinning. Buiten sporten is veel meer mijn ding dan binnen sporten, ik hou van de natuur. Wandelen is langzaamaan steeds belangrijker voor me geworden. Ik vind rust en ontspanning tijdens het lopen. Daarom werd Energiek met Ingrid al snel de plek waar ook je terecht kunt voor powerwalken en powerstrong.

Maar, genoeg over mij, want bij Energiek met Ingrid draait het om jou.
Neem gerust een kijkje op deze site wanneer je beter wilt gaan slapen, meer wilt bewegen of gewoon eens een hypnotische ervaring wilt.
Wie weet tot hoors en ziens,

Energieke groet,

Ingrid
``Een ommetje tijdens een gesprek geeft vaak nieuwe inzichten``

Het laatste nieuws

Variatie als toverwoord voor jouw slaapprobleem.

Variatie is van enorm belang voor een gezond lichaam. Hoe zit dat nou? De meest voor de hand liggende vorm van variatie gaat over voeding. Hoe gevarieerder je eet, hoe actiever je lichaam blijft in je spijsvertering. Kies je dagelijks…

Kun jij eten wat je smeert?

Heb jij ook last van slippervoeten? Van die eeltrandjes, ruwe huid? Of heb je je helemaal suf gesmeerd met zonnebrandcrème? Wellicht ben je veel meer dag en nachtcrème gaan gebruiken omdat je huid verdroogde tijdens de warme zomerdagen (jaja, we…

Suiker en bewerkte koolhydraten als slaapverstoorders.

Suiker en bewerkte koolhydraten kunnen een grote slaapverstoorder zijn. Wist je dat? Hoe dit werkt leg ik je hier stap voor stap uit.  Je lichaam hoeft geen moeite te doen om toegevoegd suiker nog af te breken, waardoor het meteen…

Overprikkeld? Wat nu?

Overprikkeld, het is een hip woord en je hoort het te pas en te onpas iedereen zeggen. Het is misschien wel slaapverstoorder nummer 1! Waarom hebben zoveel mensen er last van? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Ons brein is er…

Wondermiddelen bestaan niet, toch?!

Ik hoor regelmatig: “Zeg maar gewoon wat ik moet nemen, dan doe ik dat”. Dan ga ik meestal even uitleggen en nader verklaren. Ik vind het namelijk belangrijk om je verwachtingen reëel te houden. Want, als je het mij vraagt is…

Hoe daglicht leidt tot een betere nachtrust

In deze video leg ik je uit wat een circadiaans ritme is en waarom dit zo belangrijk is voor je nachtrust.

Energiek met Ingrid.

Voor iedereen die slecht slaapt en klachten ervaart.
Voor als je NU de eerste stap wilt zetten naar een energieke jij.

Energiek met Ingrid verstuurt 1 à 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief:

Maasstraat 39
5995NB Kessel-Eik
Tel: 06 29 59 22 10
E: info@energiek-met-ingrid.nl
Facebook #Energiek-met-Ingrid
KvK nr: 73189693

Copyright © 2024 Energiek met Ingrid, alle rechten voorbehouden.

Voorwaardenchecklistuit ' mijn slaapbijbel

Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang meteen jouw voorwaardechecklist uit 'mijn slaapbijbel. Deze wordt dan automatisch gedownload!

    Deze gegevens zijn alleen voor intern gebruik en worden niet aan derden versterkt. Abonneer je ook op de nieuwsbrief en mis niks van nieuwe, tips en activiteiten. Zodra je op download klikt zal de pdf met de voorwaarden checklist automatisch gedownload worden.Voorwaarden checklist slaap

    10 tips voor een betere nachtrust

    Vul hier je naam en e-mailadres in en ontvang meteen jouw 10 tips voor een betere nachtrust. De 10 tips worden dan automatisch gedownload!

      Deze gegevens zijn alleen voor intern gebruik en worden niet aan derden versterkt. Abonneer je ook op de nieuwsbrief en mis niks van nieuwe, tips en activiteiten. Zodra je op download klikt zal de pdf met de 10 tips automatisch gedownload worden.