Samen op weg naar jouw nieuwe balans.

Ik ben Ingrid Houtakkers

Samenwonend en moeder van twee jongens.

Mijn achtergrond

Als kind was ik altijd al actief en gedreven. Ik was een buitenkind en kon mijn hart ophalen op het voetbalveld voor de deur. Na mijn puberteit en mijn opleiding ben ik mijn werkzame leven gestart in het onderwijs. Tot augustus 2021 heb ik hier met veel plezier gewerkt met verschillende doelgroepen en leeftijden, als leerkracht en als leidinggevende. Coaching vormde een belangrijke pijler in mijn baan en zodoende heb ik veel ervaring opgedaan. De interesse voor de leefstijlpijlers als voeding, bewegen en ontspannen is langzaamaan ontstaan. De bewustwording die groeide heb ik verzegeld met diverse opleidingen die uiteindelijk hebben geleid tot mijn certificering als OERSTERK coach. In deze visie komt voor mij alles samen, van voeding tot zingeving. Ik werk met passie vanuit alle pijlers en prijs me telkens weer gelukkig als ik de ander zie groeien en eigen regie zie nemen over zijn of haar leven. Of dit nu één op één is of in groepsverband is voor mij evident. Als de ander aan het denken gezet wil worden dan draag ik daar graag mijn steentje aan bij.

Deep learning

Als ik iets heb geleerd, dan is het wel dat iemand voorschrijven hoe het moet, tot weinig leidt. Luisteren, de goede vragen stellen en kennis delen op het juiste moment, heeft veel meer effect. Dit pas ik dan ook veelvuldig toe, waarbij ik gebruik maak van “deep learning”. Begrijpen hoe het werkt waardoor je gemotiveerd raakt om het te veranderen, omdat je weet waarom. Ik visualiseer en teken veel voor je uit.

Mijn keerpunt

Mijn keerpunt kwam toen mijn kinderen naar school gingen en ik steeds wat meer tijd voor mezelf kreeg. Sinds die tijd heb ik aan den lijve ondervonden hoe je stapsgewijs je eigen gewoonten kunt veranderen. En dat zonder fratsen. Ik ben het type dat houdt van bourgondische gezelligheid. Het lukt me tegenwoordig prima om dit te combineren met een gezonde leefstijl. Pure, voedzame voeding gecombineerd met voldoende beweging en vooral ook ontspanning vormen mijn rode draad. De rust die dit mij heeft gebracht gun ik iedereen.

Sta jij ook op zo’n keerpunt,dan keer ik graag met je mee om! Ik sta aan je zijde en stel jou in staat om je eigen pad te bewandelen dat je kiest.

``Een ommetje tijdens een gesprek geeft vaak nieuwe inzichten``

Het laatste nieuws

Versla je oerbrein

Ons oerbrein denkt dat we nog steeds leven in een tijden van schaarste. Daardoor worden we continu verleid om: Lui te zijn en energie te sparen. Te eten wat voorbij komt om onze reserves aan te vullen. Te zien, horen,…

Chi Neng Qigong in Peel en Maas

Chi Neng Qigong in Peel en Maas! Door een mooie samenwerking tussen “Energiek met Ingrid” en “Ton & Corry van de Pas van Chi Neng Limburg” kunnen we de basiscursus Chi Neng Qigong aanbieden in Kessel-Eik. In deze basiscursus wordt…

“Slim de Jumbo in” 1 november

𝐄𝐄𝐍𝐕𝐎𝐔𝐃𝐈𝐆 𝐖𝐈𝐉𝐙𝐄𝐑 𝐖𝐎𝐑𝐃𝐄𝐍 𝐈𝐍 𝐃𝐄 𝐒𝐔𝐏𝐄𝐑𝐌𝐀𝐑𝐊𝐓? Op 1 november om 19.00 𝒖𝒖𝒓 tot 20.30 uur 𝒈𝒂𝒂𝒏 𝒘𝒆 “S𝒍𝒊𝒎 𝒅𝒆 𝑱𝒖𝒎𝒃𝒐 𝒊𝒏” bij Jumbo Panningen Slim winkelen, dat is keuzes maken. Gemakkelijk gezegd, en dan…? Wat zijn nou do’s en don’ts?…

Energiek met Ingrid.
Coach voor leefstijlgeneeskunde

Voor als je op een keerpunt staat en nu echt wilt doorpakken... Voor als je allerlei vage klachten ervaart en de tijd rijp is om er eens op een andere manier naar te gaan kijken.
Voor als je weet dat je alles hebt en toch voelt het alsof er iets mist in je leven...

Maasstraat 39
5995NB Kessel-Eik
Tel: 06 29 59 22 10
E: info@energiek-met-ingrid.nl
Facebook #Energiek-met-Ingrid
KvK nr: 73189693

Copyright © 2022 Energiek met Ingrid, alle rechten voorbehouden.